Termeni si conditii

TERMENI SI CONDITII

Bine ati venit pe ubita.ro!

Utilizarea, inclusiv navigarea si cumpararea produselor de pe site-ul ubita.ro, implica acceptarea termenilor si conditiilor detaliate mai jos.

ubita.ro este administrat de catre M&E International Company SRL (M&E), societate inregistrata la Registrului Comertului Bucuresti sub nr. J40/7673/2003, avand codul de inregistrare fiscala RO15495471.

1. DEFINITII

In cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni folositi cu majuscule vor avea, daca din context nu rezulta altfel, intelesurile specificate mai jos:

 UTILIZATOR: reprezinta orice persoana care acceseaza SITE-ul www.ubita.ro

CLIENT: reprezinta persoana fizica sau juridica ce efectueaza o COMANDA.

UTILIZARE ABUZIVA: reprezinta utilizarea SITE-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii M&E International Company SRL.

COMANDA: reprezinta un document electronic, generat ca urmare a accesarii SITE-ului www.ubita.ro de catre un CLIENT, ce intervine ca forma de comunicare intre ubita.ro si CLIENT.

CONTRACT: reprezinta o COMANDA confirmata de catre M&E, prin care M&E este de acord sa livreze CLIENTULUI produsele comandate de catre acesta, iar CLIENTUL este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa efectueze plata acestora.

PRODUSE SI SERVICII: orice produs sau serviciu mentionat in Comanda care urmeaza sa fie furnizat Clientului de catre M&E.

PRODUSE LA COMANDA: reprezinta produsele realizate conform specificatiilor Clientului (tip piele, culoare, etc.)

PRODUSE DIN STOC - reprezinta produsele prefabricate carora nu li se pot aduce modificari de orice natura.

CURIER: reprezinta orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.

Atat UTILIZATORII cat si CLIENTII acestui SITE sunt rugati sa citeasca cu atentie termenii si conditiile de utilizare urmatoare.

Termenii si conditiile urmatoare sunt considerate a constitui prevederi minimale aplicabile, utilizarea SITE-ului ubita.ro supunandu-se de drept prevederilor generale ale legislatiei in vigoare.

Termenii si conditiile de utilizare pot fi modificate oricand prin actualizarea SITE-ului ubita.ro, aceste modificari devenind obligatorii cu efect imediat pentru toti UTILIZATORII/CLIENTII.

Prin accesarea SITE-ului ubita.ro UTILIZATORII consimt sa respecte termenii si conditiile prezentate in continuare precum si legislatia aplicabila.


2. DERULAREA OPERATIUNILOR DE VANZARE PE SITE

 2.1 CONTRACTUL

Prin lansarea unei COMENZI, CLIENTUL este de acord cu forma de comunicare (e-mail) prin care ubita.ro isi deruleaza operatiunile pe SITE.

Daca ubita.ro confirma executarea unei COMENZI, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor COMENZII. Acceptarea comenzii de catre ubita.ro se considera finalizata atunci cand exista o confirmare electronica (e-mail) din partea ubita.ro catre CLIENT, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia din urma.

Asadar, CONTRACTUL intra in vigoare la confirmarea COMENZII de catre ubita.ro.

Termenii si conditii generale de vanzare vor sta la baza CONTRACTULUI astfel incheiat, in completarea acestora fiind Talonul de Garantie emis de catre ubita.ro sau un furnizor al acestuia.


 2.2.OBIECTUL CONTRACTULUI

Obiectul CONTRACTULUI il constituie produsul/produsele cu privire la care CLIENTUL si-a exprimat optiunea de a le cumpara, prin generarea unei COMENZI pe SITE-ul www.ubita.ro confirmata de catre M&E.


 2.3 PRETUL CONTRACTULUI

Pretul produsului/produselor este acela mentionat pe SITE. Pretul poate fi modificat de catre M&E, in orice moment, fara preaviz.

Pentru a fi aplicabil, pretul produsului trebuie sa fie real. Astfel, M&E atentioneaza asupra faptului ca pot exista cazuri cand, ca urmare a unor disfunctionalitati ale SITE-ului sau erori, pretul afisat pe SITE poate sa nu fie cel real. In aceste cazuri, M&E va informa CLIENTUL asupra pretului corect.

Preturile afisate pe site includ TVA conform legislatiei in vigoare si nu includ taxa de livrare pe teritoriul Romaniei sau in strainatate.


 2.4. MODALITATEA DE LIVRARE

M&E isi va indeplini obligatiile contractuale in termen de cel mult 30 zile lucratoare de la data la care a comunicat CLIENTULUI mesajul de confirmare referitor la COMANDA, cu exceptia cazului in care partile au convenit altfel. In cazul in care nu poate executa CONTRACTUL din cauza ca produsul nu este diponibil, M&E va informa CLIENTUL despre aceasta situatie.

M&E poate livra CLIENTULUI un produs similar avand acelasi pret, in situatia in care produsul solicitat initial nu este disponibil, numai dupa informarea si cu acordul CLIENTULUI.

Produsul va fi livrat CLIENTULUI printr-o firma de curierat agreata de catre M&E.

Pentru clientii aflati in afara tarii, livrarea se va face dupa acceptarea, in mod expres si fara echivoc, a costului de livrare comunicat prin email de catre M&E clientului.

In cazul in care M&E primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, M&E poate refuza onorarea livrarii, fara ca acest lucru sa se considere o incalcare a CONTRACTULUI, sau poate stabili un nou termen de onorare a comenzii.

M&E nu poate fi tras la raspundere pentru informatii introduce eronat de catre Client/Utilizator datorita carora pot exista intarzieri de livrare. In acest context, toate taxele de transport privind reexpedierea Comenzii vor fi suportate de catre Client.

Clientul este de accord ca un reprezentant ubita.ro sa fie contactat telefonic sau prin email pentru confirmarea personala a comenzii.


2.5. MODALITATEA DE PLATA

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in COMANDA.

M&E va emite catre CLIENT o factura pentru produsele si serviciile ce urmeaza a fi livrate, obligatia CLIENTULUI fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

  • Plata in numerar:

Plata cu numerar se face in lei, integral, la livrare.

Plata se va face direct catre firma de curierat pe baza de chitanta.

M&E atentioneaza CLIENTII ca in cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre M&E sa permita CLIENTULUI deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii contravalorii a acestora.

  • Ordin de plata:

Plata prin Ordin de plata se face doar in baza facturii proforme emise de catre M&E, in urma confirmarii comenzii.

Livrarea produsului/produselor se face dupa confirmarea platii.

M&E va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare la CLIENT.

Proprietatea asupra produselor va fi transferata CLIENTULUI la momentul efectuarii platii.


 2.6 RECEPTIA PRODUSELOR

Prin emiterea comenzii, Clientul se obliga sa semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de catre Curier la livrarea produselor comandate. Atasat coletului se va gasi factura emisa de catre M&E cu detalii privind toate produsele livrate (produs/cantitate/pret/etc.). La primirea coletului Clientul va verifica calitatea ambalajelor (sa nu fie deteriorate), daca acestea au fost deschise sau daca exista lipsuri, mentionandu-se pe bonul de livrare pentru a putea fi luate in considerare ulterior.

In momentul semnarii bonului de livrare, Clientul recunoaste primirea in totalitate si in conditii bune produsele comandate.


2.7.POLITICA DE RETURNARE

Clientul se obliga sa notifice M&E intentia sa de returnare a produselor achizitionate prin email la contact@ubita.ro sau prin telefon in termen de 14 zile calendaristice de la data primirii produselor. In caz contrar, M&E poate refuza coletul conform Ordonantei de Urgenta 34/2014 privind drepturile consumatorului Art.9 Dreptul de retragere - “(1) Cu excepţia cazurilor prevăzute la art.16, consumatorul beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanţă sau dintr-un contract în afara spaţiilor comerciale, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art. 13 alin. (3) şi la art. 14. (2) Fără a aduce atingere art.10, perioada de retragere menţionată la alin.(1) expiră în termen de 14 zile de la:... b) ziua în care consumatorul sau o parte terţă, alta decât transportatorul şi care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a produselor, în cazul contractelor de vânzare…”


 2.7.1 CONDITII DE RETURNARE A PRODUSELOR REALIZATE LA COMANDA

Produsele confectionate la comanda nu sunt produse prefabricate, de serie, sau care se afla pe stoc. Produsele confectionate la comanda sunt executate la cerinta expres a clientului chiar si in cazul unde clientul doreste produsul identic cu imaginea de prezentare a produsului. Este mentionat in specificatiile fiecarui produs in parte daca acesta este confectionat la comanda pentru informarea corespunzatoare a Clientului.

Clientul va avea in vedere ca produsele ajustate astfel incat sa indeplineasca cit mai bine caracteristicile personale nu pot fi returnate sau inlocuite. Aceste caracteristici fac referire la dimensiunile specificate de catre Client si la ajustari personalizate, culoarea aleasa de client, tipul de piele ales de client, modificarea sau eliminarea accesoriilor, modificarea inaltimii tocului (unde aceasta este posibila). Clientul va lua in considerare ca produsele facute pe comanda, dupa configurarea facuta de acesta, va fi pe deplin responsabil de aspectul produsului final, ubita.ro garantand calitatea produsului achizionat.

Conform  Art. 4 din OU 34/2014 Privind drepturile consumatorului  aplicata pentru aceste produse este „produse realizate conform specificaţiilor clientului – orice produse care nu sunt prefabricate, realizate pe baza opţiunilor individuale sau a deciziei clientului”.

 Nu se vor returna produsele care sunt realizate pe comanda la cererea clientului si se supun Art. 16 din O.U. 34/2014 privind drepturile consumatorului - “Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevăzut la art. 9-15 în ceea ce priveşte contractele la distanţă şi contractele în afara spaţiilor comerciale următoarele: ... c) furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar;…”

In cazul produselor realizate pe comanda care nu se potrivesc Clientului ca marime pot fi inlocuite cu un produs identic (acelasi model si aceleasi detalii), insa pe noua marime solicitata de Client. Nu se inlocuiesc produsele dintr-un model cu produse din alt model. Totusi, in anumite situatii, ne rezervam dreptul de a refuza inlocuirea produselor care nu se potrivesc ca marime, conform Art. 16, pct. c) din O.U. 34/2014 Privind drepturile consumatorului.

Deoarece incaltamintea este conceputa sa se potriveasca dimensiunilor Clientului, numarul calapodului poate diferi de numerele aferente talpilor, drept urmare este posibil ca numarul inscris pe talpa sa fie diferit fata de marimea comandata. Acest lucru poate fi influentat de modelul pantofului (ascutit, patrat, rotund) sau de inaltimea tocului. In cnsecinta, plangerile sau retururile asupra numarului inscriptionat pe talpa nu se vor lua in considerare.

Clientul este rugat sa ia in considerare faptul ca nuantele de culoare ale produselor difera in functie de calibrarea fiecarui dispozitiv pe care acestea sunt vizualizate si pot sa difere fata culoarea reala a produsului. Daca s-a produs o greseala din partea ubita.ro ne asumam inlocuirea produsului sau returnarea banilor. Greseala se refera la folosirea unei culori diferite fata de cererea clientului (de exemplu, daca s-a folosit galben in loc de rosu). Nu sunt acceptate situatiile in care nuanta pielii este un factor subiectiv (de exemplu, crem-bej, nude-crem etc). Se iau in considerare doar situatiile de diferenta extrema.

In cazuri foarte rare cand este sesizat un defect de fabricatie (pata, dezlipire, etc.) produsul se va inlocui cu unul similar in conformitate cu standardele de calitate. Defectele semnalate se vor trimite anterior expedierii produsului in format electronic, poze, prin email la contact@ubita.ro. La primire, produsul va fi inspectat in vederea verificarii defectului semnalat iar in cazul in care se constata nejustificarea returului, Clientul isi asuma integral costurile aferente transportului

De precizat este faptul ca pielea 100% naturala poate prezenta mici imperfectiuni sau usoare variantii ale nuantei si ca acestea nu pot fi considerate defecte.


 2.7.2.CONDITII DE RETURNARE A PRODUSELOR AFLATE PE STOC

 In cazul in care produsele a caror returnare se solicita prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, arsuri fizice si/sau chimice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ubita.ro isi rezerva dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.

Cheltuielile directe de returnare a produselor sunt in sarcina clientului, conform Art. 14 din O.U. 34/2014 Privind drepturile consumatorului - Obligaţiile consumatorului în cazul retragerii (2) Consumatorul suportă doar costurile directe legate de returnarea produselor ….. “. Coletele returnate cu plata expeditiei la destinatar (ubita.ro) nu vor fi ridicate.

Informatiile necesare furnizate de catre Client catre ubita.ro pentru validarea returului sunt:

-        data expedierii coletului,

-        numarul Comenzii,

-        motivul returului,

-        dovezi privind defectele semnalate (ex: poze),


 2.8. TERMENE DE RETURNARE A BANILOR

Pentru retururi integrale de comenzi, Clientul primeste banii aferenti produselor returnate, prin transfer bancar in interval de 14 de zile calendaristice de la data la care ubita.ro este informat de catre client cu privire la decizia acestuia de a returna produsele conform Art. 13 din O.U. 34/2014 privind drepturile consumatorului  “Profesionistul rambursează toate sumele pe care le-a primit drept plată din partea consumatorului, fără întârziere nejustificată şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului.”

Restituirea banilor se face dupa validarea coletului returnat dupa indeplinirea conditiilor de returnare a produselor.


 2.9 GARANTIA PRODUSELOR

Produsele achizitionate de pe ubita.ro beneficiaza de garantie de 30 de zile in conditiile respectarii instructiunilor de utilizare mentionate in talonul de garantie.


 2.9.1. MODALITATI DE ASIGURARE A GARANTIEI

Deficientele aparute in perioada de garantie se solutioneaza astfel:

-       repararea produsului,

-       inlocuirea acestuia in cazul in care repararea nu este posibila,

-       reducerea pretului pentru comanda curenta sau urmatoare in conformitate cu valoarea deficientelor.


 3. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea COMENZII, nefiind necesar acordul CLIENTULUI.


 4. INFORMATII LEGALE

 4.1 RASPUNDEREA SOCIETATII

M&E nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nicio pierdere in situatia in care aceasta este cauzata de nerespectarea prezentelor termene si conditii/ CONTRACTULUI si celorlalte instructiuni mentionate pe SITE-ul www.ubita.ro.

M&E nu raspunde, de asemenea, pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii SITE-ului precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea accesarii anumitor link-uri accesibile de pe SITE.

 M&E nu este responsabila pentru daune de orice fel pe care CLIENTUL sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre M&E a oricareia din obligatiile sale conform CONTRACTULUI si pentru daune care rezulta din utilizarea produselor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

Toate produsele comercializate pe SITE-ul www.ubita.ro, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor.

Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 ore de la receptia marfii pe adresa de e-mail contact@ubita.ro . Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

Reclamatiile privind deficiente ale produsului/produselor achizitionate pot fi facute accesand Formularul de Contact sau la adresa de e-mail contact@ubita.ro .

CLIENTUL, in calitate de cumparator, are obligatia sa ia la cunostinta si sa respecte prevederile cuprinse in Certificatul de Garantie, in caz contrar existand posibilitatea de a pierde garantia.


 4.2. FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora, in conformitate cu legislatia in vigoare.


 4.3. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

 CONTRACTUL este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre M&E si CLIENT se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Bucuresti.


 4.4. DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA

 Toate materialele integrate in acest SITE sunt proprietatea intelectuala a M&E. Aceste materiale nu pot fi copiate sau reproduse, exceptand perioada de care este nevoie sa fie vizualizate online. Totusi, paginile complete ale SITE-ului pot fi tiparite daca sunt destinate a fi folosite in scop strict personal.

 

5. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Prin date cu caracter personal se inteleg orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale.

Prelucrarea datelor cu caracter personal reprezinta orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea.

M&E inregistreaza numai informatiile cu caracter personal oferite voluntar de catre vizitator/UTILIZATOR/CLIENT.

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, M&E are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care le furnizeaza UTILIZATORII/CLIENTII.

M&E respecta dreptul la confidentialitatea datelor fiecarei persoane care acceseaza SITE-ul www.ubita.ro.

M&E nu va colecta date personale despre UTILIZATORI/CLIENTI (nume, adresa, telefon sau adresa de posta electronica) numite in continuare "Date Personale" exceptand situatia in care UTILIZATORII/CLIENTII insisi comunica aceste date.

Prin inscrierea pe SITE/efectuarea unei COMENZI si completarea datelor personale in formularele de inscriere, UITLIZATORII/CLIENTII declara ca sunt de acord ca toate datele lor personale sa fie incluse in baza de date a M&E si isi dau acordul expres si neechivoc ca toate datele lor personale sa fie stocate si utilizate pentru:

 -          activitati de marketing prin primirea de mesaje de informare sau comerciale (oferte, promotii, mesaje publicitare si de marketing privind activitatea M&E si/sau a tertilor cu care M&E are relatii de orice natura) la adresele de e-mail comunicate M&E;

-          participarea la concursuri, promotii;

-          transmiterea de mesaje non-comerciale sau de tip administrativ (privind schimbari in site, administrare, etc);

-          statistici interne necesare pentru imbunatatirea calitatii serviciilor oferite si imaginii SITE-ului si pentru crearea unor elemente caracteristice noi, promotii, functionalitati si produse ori servicii noi;

-          pentru a asigura accesul la sectiuni cu acces limitat ale SITE-ului;

-          cercetari de piata;

-          urmarirea datelor de vanzari.

M&E poate face cunoscute aceste informatii in cadrul dealerilor si agentilor sai pentru activitatile mentionate mai sus.

M&E nu va dezvalui niciun fel de informatie despre UTILIZATORII/CLIENTII SITE-ului www.ubita.rofara a primi mai intai consimtamantul expres al acestora in aceasta privinta. In acelasi timp insa, poate dezvalui informatii si date cu caracter personal atunci cand acest lucru este prevazut expres prin lege.

Conform Legii nr. 677/2001, UTILIZATORII/CLIENTII beneficiaza de dreptul la informare (art. 12), acces la date (art. 13), interventie (art. 14), opozitie (art. 15), de a nu fi supus unei decizii individuale (art. 17) si de a se adresa justitiei (art. 18). Totodata, acestia au dreptul de a se opune prelucrarii datelor personale care ii privesc si de a solicita stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, orice persoana se poate adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la sediul M&E.

Pe baza unei cereri scrise, datate si semnate, expediate pe adresa Bucuresti, Bdul Timisoara, nr. 90, Sector 6, UTILIZATORII/CLIENTII isi pot exercita, in mod gratuit, urmatoarele drepturi:

-          o data pe an, confirmarea faptului ca datele personale sunt sau nu prelucrate;

-          sa intervina asupra datelor transmise;

-          sa se opuna prelucrarii datelor pentru motive intemeiate si legitime legate de situatia lor particulara.

Orice persoana are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opozitie poate fi exclus pentru anumite prelucrari prevazute de lege (de ex.: prelucrari efectuate de serviciile financiare si fiscale, de politie, justitie, securitate sociala). Prin urmare, aceasta mentiune nu poate figura daca prelucrarea are un caracter obligatoriu; orice persoana are, de asemenea, dreptul de a se opune, in mod gratuit fara nici o justificare, la prelucrarile datelor sale personale in scopuri de marketing direct. Detalii la www.dataprotection.ro


5. COLECTAREA AUTOMATA DE DATE CU CARACTER NON-PERSONAL

In unele cazuri, este posibil ca M&E sa colecteze informatii cu caracter non-personal despre UTILIZATORI/CLIENTI. Exemple de informatii de acest tip sunt: tipul de browser folosit, sistemul de operare al calculatorului folosit si numele domeniului website-ului de unde a fost facuta conexiunea la SITE.

In timpul vizionarii SITE-ului, M&E va putea stoca anumite informatii pe terminalul UTILIZATORULUI/CLIENTULUI. Aceste informatii vor fi sub forma unui fisier "Cookie" sau a unui fisier similar. Aceste fisiere "Cookies" ajuta M&E sa construiasca un SITE sau publicitate care sa raspunda cat mai bine intereselor si preferintelor UTILIZATORILOR/CLIENTILOR.

Cu cele mai multe browsere de Internet se pot sterge sau bloca fisierele „Cookies” sau se poate primi o atentionare inaintea primirii unui astfel de fisier. M&E recomanda UTILIZATORILOR/CLIENTILOR sa consulte instructiunile browser-ului sau fisierul de ajutor pentru a afla mai multe informatii despre aceste functii.