Ghid marimi articole vestimentare crosetate

Pentru ca este vorba despre modele crosetate manual, special pentru tine, este important sa se potriveasca corpului tau si sa-ti ofere starea de confort dorita. Din acest motiv, te rugam sa urmezi pasii de mai jos.

Cum sa te masori?

Ai nevoie de un centimetru si de o coala de hartie pentru a-ti nota dimensiunile. Masurile se iau peste lenjeria de corp, preferabil ajutata de o alta persoana.

Circumferinta bustului - se petrece centimetrul in fata peste partea cea mai proeminenta a bustului, se trece sub brat si urca usor la spate.

Lungimea bratului – se masoara lungimea dorita a manecii din umar peste cotul flectat. Pentru a masura lungimea manecii, va trebui sa te ajute cineva. Pune mana in talie, indoita la un unghi de 90 de grade. Masoara, apoi, distanta de la umar pana la cot si pana la incheietura mainii. Pentru bluzele asimetrice handmade, lungimea manecii poate fi diferita (exemplu: interiorul cu exteriorul bratului sau bratul stang cu cel drept), de aceea recomandam sa se puna accent pe lungimea de la umar pana la incheietura mainii. 

Lungimea bluzei in partea din spate se masoara de la osul cefei in jos lungimea dorita. deoarece majoritatea bluzelor crosetate sunt asimetrice in partea frontala, te rugam sa iei in considerare faptul ca aceasta parte va fi ma lunga decat cea pentru care ai calculat lungimea articolului vestimentar.
Trebuie retinut faptul ca majoritatea modelelor crosetate sunt usor elastice si lejere.