Ghid marimi

Majoritatea persoanelor care cumpara incaltaminte online se pot confrunta cu greutati in alegerea marimii potrivite. Pentru a nu exista nici un dubiu ca marimea comandata pe site-ul ubita.ro ti se potriveste, iti recomandam sa masori talpa piciorului si sa comanzi in functie de corelarea dimensiunilor cu numerele de mai jos.                                      
                                           
Perechea de incaltaminte trebuie sa se potriveasca perfect piciorului tau. Pentru asigurarea unei miscari corecte a piciorului si un confort sporit, lungimea ideala trebuie sa fie cu 0,5 cm mai mare decat lungimea maxima masurata a talpii tale.

Incaltamintea trebuie sa se potrivesca perfect piciorului tau.

Deoarece exista diferente intre picioare, atat ca lungime cat si ca latime (grosimea), este recomandata masurarea ambelor picioare, alegandu-se dimensiunea piciorului cel mai lung. Picioarele au rareori aceeasi masura.


O incaltaminte poate ceda in latime cca 3-5 mm.

Aseaza o coala de hartie pe podea si pune pe coala talpa piciorului cu o soseta sau un ciorap similare celor cu care vei purta intaltamintea (piciorul gol in cazul incaltamintei pe care o vei purta fara ciorap – saboti, sandale, etc.) si traseaza cu un creion conturul talpii.  Pentru acuratete, apeleaza la un prieten pentru trasarea conturului, permitandu-ti, astfel, sa stai in pozitie verticala. Talpa piciorului se va masura, intotdeauna, stand in picioare, astfel incat talpa sa vina perpendicular pe foaia de hartie. Stand jos, exista posibilitatea ca masura sa iasa mai mare din cauza inclinatiei piciorului.

Se face conturul pe o coala de hartie si apoi se masoara pe contur lungimea talpii, de la varful degetului mare pana la calcai si latimea intre monturi, de la baza degetului mare pana la baza degetului mic.

Creionul trebuie tinut vertical in timpul trasarii pentru evitarea intrarii acestuia sub conturul talpii.

Foloseste rigla pentru masurarea piciorului cel mai lung.

Masoara pisioarele in a doua parte a zilei deoarece picioarele tind sa se umfle pe parcursul zilei.


contur talpamsspic2maspic


Marime 33   34 35 36   37 38 39   40 41
Centimetri 22   22.5 23.3 24   24.5 25 26   26.5 27