Ghid marimi

Majoritatea persoanelor care cumpara incaltaminte online se pot confrunta cu greutati in alegerea marimii potrivite. Pentru a nu exista nici un dubiu ca marimea comandata pe site-ul ubita.ro ti se potriveste, iti recomandam sa masori talpa piciorului si sa comanzi in functie de corelarea dimensiunilor cu numerele de mai jos.                                      
                                           
Perechea de incaltaminte trebuie sa se potriveasca perfect piciorului tau. Pentru asigurarea unei miscari corecte a piciorului si un confort sporit, lungimea ideala trebuie sa fie cu 0,5 cm mai mare decat lungimea maxima masurata a talpii tale.

Incaltamintea trebuie sa se potrivesca perfect piciorului tau.

Deoarece exista diferente intre picioare, atat ca lungime cat si ca latime (grosimea), este recomandata masurarea ambelor picioare, alegandu-se dimensiunea piciorului cel mai lung. Picioarele au rareori aceeasi masura.


O incaltaminte poate ceda in latime cca 3-5 mm.

Aseaza o coala de hartie pe podea si pune pe coala talpa piciorului cu o soseta sau un ciorap similare celor cu care vei purta intaltamintea (piciorul gol in cazul incaltamintei pe care o vei purta fara ciorap – saboti, sandale, etc.) si traseaza cu un creion conturul talpii.  Pentru acuratete, apeleaza la un prieten pentru trasarea conturului, permitandu-ti, astfel, sa stai in pozitie verticala. Talpa piciorului se va masura, intotdeauna, stand in picioare, astfel incat talpa sa vina perpendicular pe foaia de hartie. Stand jos, exista posibilitatea ca masura sa iasa mai mare din cauza inclinatiei piciorului.

Se face conturul pe o coala de hartie si apoi se masoara pe contur lungimea talpii, de la varful degetului mare pana la calcai si latimea intre monturi, de la baza degetului mare pana la baza degetului mic.

Creionul trebuie tinut vertical in timpul trasarii pentru evitarea intrarii acestuia sub conturul talpii.

Foloseste rigla pentru masurarea piciorului cel mai lung.

Masoara picioarele in a doua parte a zilei deoarece picioarele tind sa se umfle pe parcursul zilei.contur talpamsspic2maspic


Marime 33   34 35 36   37 38 39   40 41
Centimetri 22   22.5 23.3 24   24.5 25 26   26.5 27


Pentru a-ti comanda perechea potrivita de cizme, te rugam sa urmaresti cu atentie instructiunile de mai jos.


Masurarea corecta a circumferintei gleznei

Potrivirea perfecta a unei cizme realizate la comanda este conditionata si de cunoasterea exacta a circumferintei gleznei piciorului.

Masurarea gleznei este o procedura simpla, desi gasirea locului exact pentru masurarea acesteia poate deveni dificila. Din acest motiv, daca nu esti sigura ca poti obtine o masurare exacta a circumferintei gleznei, poti cere ajutorul unui profesionist.

Glezna trebuie sa fie flexata pentru a inregistra o masurare precisa, in caz contrar, masurarea poate fi incorecta.

Miscati centimetrul aplicat orizontal in jurul gleznei, nici prea strans dar nici prea larg, in sus si in jos pentru a va asigura ca masurati cea mai mica parte a gleznei (deasupra oaselor gleznei). Se repeta pasii pentru verificare.

masurare gamba


Masurarea corecta a circumferintei gambelor inainte de a-ti alege o pereche de cizme.


Este important sa stai cu picioarele relaxate, cu greutatea distribuita uniform astfel incat sa nu stai pe un picior mai mult decat pe celalalt, greutatea distribuita neuniform ducand la incordarea gambei solicitate si, astfel, masuratorile vor fi gresite.

Identifica punctul cel mai larg (gros) al gambelor tale si masoara-l cu un centimetru de croitorie.

Acum, ca ai aflat circumferinta gambei piciorului, iti poti comanda perechea preferata de cizme.

masurare-gamba