Cum se ia marimea pentru haine


Pentru ca este vorba despre modele crosetate manual, create special pentru tine, este important sa se potriveasca corpului tau si sa-ti ofere starea de confort dorita. Din acest motiv, te rugam sa urmezi pasii de mai jos.

Cum sa te masori?


Ai nevoie de un centimetru si de o coala de hartie pentru a-ti nota dimensiunile. Masurile se iau peste lenjeria de corp, preferabil ajutata de o alta persoana.


Retine faptul ca acestea sunt create special pentru tine si este important sa se potriveasca perfect.


A. Circumferinta gatului - se masoara la baza gatului deasupra claviculei

B. Circumferinta bustului - se petrece centimetrul in fata peste partea cea mai proeminenta a bustului, se trece sub brat si urca usor la spate.

C. Circumferinta taliei se masoara exact deasupra buricului, pe cat posibil orizontal, unde circumferinta este cea mai mica. Aceasta dimensiune este utila in cazul modelelor stramte pe talie.

D. Circumferinta soldurilor se masoara orizontal peste punctul cel mai proeminent al feselor.

E. Latimea spatelui se masoara orizontal din spate din umar in umar, de la o incheietura a bratului la cealalta

F. Lungimea bratului – se masoara lungimea dorita a manecii din umar peste cotul flectat. Pentru a masura lungimea manecii, va trebui sa te ajute cineva. Pune mana in talie, indoita la un unghi de 90 de grade. Masoara, apoi, distanta de la umar pana la cot si pana la incheietura mainii. Pentru bluzele asimetrice handmade, lungimea manecii poate fi diferita (exemplu: interiorul cu exteriorul bratului sau bratul stang cu cel drept), de aceea recomandam sa se puna accent pe lungimea de la umar pana la incheietura mainii. 

G. Grosimea umarului - se inconjoara bratul de la axila pana deasupra incheieturii umarului

H. Grosimea bratului - se masoara partea cea mai groasa a bratului

I. Lungimea bluzei in partea din spate se masoara de la osul cefei in jos lungimea dorita. deoarece majoritatea bluzelor crosetate sunt asimetrice in partea frontala, te rugam sa iei in considerare faptul ca aceasta parte va fi ma lunga decat cea pentru care ai calculat lungimea articolului vestimentar.

Ghid marimi bluze si jachete crosetate
Trebuie retinut faptul ca majoritatea modelelor crosetate sunt usor elastice.


Foarte important: La realizarea tiparelor pentru imbracaminte se folosesc masurile initiale la care se prevad adaosurile pentru lejeritate, deoarece masurile initiale sunt realizate prin masurarea stricta a corpului.